Wonen in hartje Utrecht

De historische binnenstad en de iconische Domtoren vormen het achtergrondtoneel van jouw nieuwe woning. Hier in het bruisende Utrechtse schuif je gezellig aan op een terrasje langs de Oudegracht, ga je naar Nederlands grootste theatervoorstellingen en bezoek je diverse musea. Allemaal dicht bij huis. En hoewel Utrecht al ‘het stadse’ biedt, voelt het er dorps gezellig. Hier zeg je de buren gedag en kom je op straat spontaan bekenden tegen. Zo voelt iedereen zich thuis.

‘Ons stadsie’

In 2022 vierde Utrecht haar 900e verjaardag! Bijzonder, want ‘ons stadsie’ verkreeg dus al in 1122 stadsrechten van de Duitse keizer Hendrik V; het op een na oudste stadsrecht van Nederland. Dit gebeurde allemaal in Paleis Lofen, waar je vandaag de dag trouwens welkom bent om in de geschiedenis te duiken. Ook in de 12e eeuw ontstond de bekende, twee kilometer lange Oudegracht (of: ons ‘ouwe graggie’). Deze nieuwe handelsroute groeven ze destijds volledig met de hand. Gelukkig is dit stukje historie met haar werfkelders bewaard gebleven en strijk je er nu neer op het terras om naar langsvarende bootjes te turen.

Het icoon op het plein

26 juni 1321. Het was een zonnige en feestelijke dag in het Utrechtse, want de eerste steen van de Domtoren werd gelegd. Na ruim 60 jaar bereikte het icoon zijn (toen) hoogste punt en werd daarmee de hoogste toren van de Lage Landen. Diverse stormen, kleinere restauraties en grote renovaties later pronkt de Domtoren vandaag de dag nog altijd in volle glorie. Daar mag je als (toekomstige) Utrechter trots op zijn.

Nieuwbouw Concordia
Nieuwbouw Concordia
Nieuwbouw Concordia

De stad verkennen

Het moge duidelijk zijn: Utrecht heeft genoeg te bieden. Ontdek het al wandelend, fietsend of per boot. Geniet van de groene parken en botanische tuinen, strijk neer aan de gracht of ontdek nieuwe hotspots verspreid door de stad. Ga naar het theater, een concert of een van de musea vol oude en moderne kunst. Waar je ook van houdt, je vindt het in Utrecht. Ofwel, om de hoek van jouw nieuwe huis.

Iets vragen? Neem contact op
Wonen in Concordia? Bekijk de Planning