Planning Concordia

In Concordia, het nieuwbouwplan in hartje Utrecht, realiseert BPD Gebiedsontwikkeling 55 nieuwe woningen. Van vierlaagse stadswoningen met tuin tot fijne appartementen in diverse formaten. Die bouwen we niet allemaal tegelijk, maar in verschillende fases, die na elkaar in verkoop gaan. Op deze pagina lees je meer over de ontwikkelingen en planning.

 

Wil je dat we jou als allereerste op de hoogte brengen van belangrijke mijlpalen, zoals wanneer de woningen live gaan? Schrijf je dan hier in voor de nieuwsbrief. Zo blijf je altijd up to date en ben je er meteen bij om je aan te melden voor jouw favoriete woning(type)!

Verkoop eerste fase in voorbereiding

Op dit moment zijn we bezig met de voorbereidingen voor de verkoop van de eerste woningen in Concordia. Zodra de start verkoopdatum definitief is, informeren we je hierover op de pagina Nieuws én via de nieuwsbrief van Concordia.

De eerste woningen gaan waarschijnlijk al in het 2e kwartaal van 2024 in verkoop, de rest volgt daarna.

image alt

Wat er aan vooraf ging

BPD Gebiedsontwikkeling is al sinds 2017 bezig met de ontwikkeling van deze locatie. Na een aantal jaar van voorbereidingen is in 2022 de omgevingsvergunning aangevraagd. Deze is inmiddels verleend en onherroepelijk. 

image alt

Steeds meer informatie

Vanaf het moment dat de woningtypen op de pagina woningen online staan, volgt steeds meer informatie over de woningen op deze website. Vanaf dat moment, kun je je aanmelden als belangstellende voor het woningtype of bouwnummer (meerdere keuzes mogelijk) van je voorkeur. Doe dat snel. De inschrijfduur telt namelijk mee bij de toewijzing van de woningen, wanneer er meerdere kandidaten zijn voor hetzelfde bouwnummer.

Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkeling en fases van Concordia, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief. Laat hiervoor onderaan de pagina je e-mailadres achter. Kun je niet wachten om Concordia te ontdekken? Schrijf je in en ontvang alle nieuwe updates in je mailbox.

Wat kun je verwachten?

    • Circa 2 maanden voordat de verkoop start, delen we de conceptprijzen per woningtype op de website.
    • Binnen circa 1 tot 4 weken voor start verkoop plaatsen we de bouwnummers met specificaties en definitieve prijzen op de website. Vanaf dan kun je je favoriete bouwnummers toevoegen aan je wensenlijst in je Mijn Eigen Huis-account.
    • Op het moment dat de verkoop start, komen alle verkoopstukken online bij de bouwnummers, zoals de verkooptekeningen, optielijst, technische omschrijving, de conceptcontracten, et cetera.
    • Zodra de verkoop start, kunnen we een indicatie geven voor de verwachte start van de bouw en oplevering van de woningen.
    Zodra de inschrijving is gesloten, vindt de toewijzing van de woningen plaats. Hoe dat toewijzingsproces verloopt, lees je op de pagina  Toewijzing.

Prognose start bouw en oplevering

Zodra minimaal 70% van de woningen is verkocht, kan de bouw starten. Vanaf dat moment kunnen we ook een voorzichtige prognose geven wanneer de woningen worden opgeleverd. De bouwtijd van grondgebonden woningen bedraagt gemiddeld circa 1 jaar. De bouwtijd van het appartementengebouw duurt wat langer, circa 2 jaar. In beide gevallen is de bouwtijd natuurlijk ook afhankelijk van onvoorziene factoren, zoals slechte weersomstandigheden, leveringsproblemen van materialen of vertraging bij nutsbedrijven.

Heb je een vraag? Neem contact op
Woning kopen in Concordia? Lees hier hoe het werkt